Την πολιτική βούληση για λύση και όχι για ρήξη επισήμανε ο Γ. Σακελλαρίδης με το κείμενο των 47 σελίδων. Η ελληνική πρόταση δεν αντανακλά τις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά αποτελεί το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, τόνισε και σημείωσε ότι η Αθήνα επιδιώκει μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία που θα διευθετεί την κρίση ρευστότητας, αλλά θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας πάντως εξαιρετικές τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως είπε, η επικοινωνία του Γιούνκερ που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό γίνεται σε καλό κλίμα παρά τις διαφωνίες και ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε είπε ότι το κείμενο που του παραδόθηκε ήταν από τον κ. Γιούνκερ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας πως «ο Πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας». 

Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για ζήτημα προσωπικής πολιτικής ευθύνης σε ό,τι αφορά την «κομματική πειθαρχία». «Δεν θα υπάρξει βουλευτής που δεν θα έχει πολιτική ευθύνη», εκτίμησε και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία θα μπορεί να περάσει από το σώμα των ΚΟ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αφού πρώτα θα έχει εγκριθεί από τον Πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο. 

Το ζήτημα της παράτασης δεν ανταποκρίνεται από μόνο του στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι θα είναι σαν να στρουθοκαμηλίζουμε σχετικά με το πρόβλημα της ρευστότητας.  Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια λύση το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η 30η Ιουνίου είναι εκ των πραγμάτων όριο από τη στιγμή που λήγει η παράταση της δανειακής συμβασης που δόθηκε τον Φλεβάρη, απαντώντας σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ωστόσο συμπλήρωσε ότι στην προσπάθεια να βρεθεί συμφωνία που να καλύπτει όλες τις πλευρές καλό είναι να μην μπαίνουν χρονικά όρια.

Από τη στιγμή που «δεν κλείδωσε η συμφωνία», η κυβέρνηση προχώρησε στην ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.