«Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτή τη συνάντηση (…)  είναι πως πρόκειται για μια ανοικτή συζήτηση, με αντιπροσώπους ηγετικών αραβικών χωρών, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Ισραήλ για να προωθήσουν ένα κοινό συμφέρον, τον πόλεμο με το Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου στα εβραϊκά, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο  Twitter. Ο Νετανιάχου χρησιμοποίησε τη λέξη «milhama» που μεταφράζεται ως «πόλεμος».

Αντιδρώντας ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σχολίασε: «Πάντα ξέραμε τις παραισθήσεις του Νετανιάχου. Τώρα ο κόσμος όλος— κι όσοι παρευρίσκονται στο τσίρκο της Βαρσοβίας — γνωρίζουν επίσης».

Στη συνέχεια, αν και το βίντεο με το επίμαχο σχόλιο του Νετανιάχου παρέμεινε στο Twitter, διορθώθηκε η αγγλική του μετάφραση. Σε αυτή αντικαταστάθηκε η φράση «πόλεμος με το Ιράν» με τη φράση «αντιμετώπιση του Ιράν».

Ο Νετανιάχου είναι μεταξύ των λίγων αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη διάσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή» την οποία συνδιοργανώνουν Ουάσινγκτον και Βαρσοβία.

Η διάσκεψη επικρίθηκε από πολλές πλευρές και η συμμετοχή σε αυτή είναι πολύ κατώτερη της προσδοκώμενης, διότι θεωρήθηκε ότι αποτελούσε αμερικανική προσπάθεια να κλιμακωθεί η πίεση στο Ιράν.