X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σάλος στη Βουλή – σιωπή στα ΜΜΕ…

|

Πηγή της παρανομίας στην υπόθεση του Mall ήταν, ως γνωστόν, η ίδια η Βουλή με τους διαδοχικούς της νόμους, ΛαλιώτηΠαπανδρέουΒενιζέλουΠαυλόπουλου. Οι αυθαιρεσίες όμως δεν πέρασαν στα μουλωχτά. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, η Βουλή συζήτησε το σκάνδαλο του Mall – διατυπώθηκαν μάλιστα ευθείες κατηγορίες για «υπεραξίες δισεκατομμυρίων και σκάνδαλο», για «πλυντήριο συμφερόντων» κλπ. Και ομως, την επόμενη μέρα και των δύο συνεδριάσεων, τα ΜΜΕ αφιέρωσαν ελάχιστο ή μηδενικό χώρο/χρόνο σε αυτές.

 

Η πρώτη συνεδρίαση, στις 3 Απριλίου 2002, αφορά την τροπολογία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Βάσως Παπανδρέου. Βουλευτές όλων των κομμάτων αφήνουν στην άκρη τα προσχήματα και εκτοξεύουν απίστευτες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά εμμέσως και του Ομίλου Λάτση. Από την πλευρά των κομάτων της αριστεράς, τέτοιες καταγγελίες είναι αναμενόμενες. Αλλά εδώ πρωταγωνιστούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι Γ. Αλογοσκούφης, Σ. Τσιτουρίδης, Μ. Βαρβιτσιώτης, και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Είναι η εποχή του «ανένδοτου» κατά της διαφθοράς… Ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υποστηρίζουν την τροπολογία: Γράφει η Καθημερινή, ίσως η μόνη εφημερίδα που αναφέρεται εκτενώς στο θέμα: «Η κ. Παπανδρέου ήταν σχετικά μόνη χθες στη Βουλή. Εκτός του εισηγητού και δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξαν τις απόψεις της, δεν υπήρχε ούτε καν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να υπερασπισθεί το κυβερνών κόμμα».

Η δεύτερη συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στις 4 Φεβρουαρίου 2003, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καραμανλή. Στην ομιλία του, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής ανιπολίτευσης απαριθμεί σειρά υποθέσεων, ξεσκεπάζοντας «ένα καθεστώς που επιβραβεύει τη διαφθορά και επωάζει τη διαπλοκή». Ανάμεσά τους και η υπόθεση του «Ολυμπιακού Χωριού Τύπου». Οι καταγγελίες του Καραμανλή είναι σαφείς και δεν θα μπορούσαν να περάσουν στο ντούκου. Μιλάει για «αλλαγή των όρων διαγωνισμού μετά το άνοιγμα των προσφορών» και κατηγορεί την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ πως έδωσε «δώρο μια υπεραξία περίπου 145 δις. [δρχ.] στον ανάδοχο του έργου», δηλαδή στον Όμιλο Λάτση. (Το ιστορικό βίντεο εδώ!) Την επομένη, οι εφημερίδες περιγράφουν εκτενώς την κόντρα στη Βουλή, αναφέροντας και τις καταγγελίες Καραμανλή για συγκεκριμένες υποθέσεις. Αλλά συμβαίνει κάτι παράξενο: Από τα ρεπορτάζ λείπει η καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά Λάτση!


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις