Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως η ελάφρυνση θα μπορούσε να ισχύσει για όλα τα νησιά, «κι όχι μόνο του βορείου Αιγαίου που ισχύει σήμερα». Σχολιάζοντας συνολικά το αποτέλεσμα του Eurogroup, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για μία συμφωνία που επιτυγχάνεται εντός Μνημονίου, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για συμφωνία που “κρατάει τη χώρα στις ράγες της ανάπτυξης”.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία αυτή θα σημάνει το τέλος της λιτότητας, ο Ν. Σαντορινιός σημείωσε πως «το τέλος της λιτότητας θα έρθει όταν θα μπορεί η χώρα να δανειοδοτείται από τον επίσημο τομέα, οπότε το τέλος της λιτότητας οριοθετείται στο τέλος του προγράμματος».

Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σαντορινιός εκτίμησε ότι «αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, θα υπάρξει μείωση έμμεσων φόρων, άρα το αποτέλεσμα στην τσέπη μας θα είναι το ίδιο». Υποστήριξε επίσης, πως το 2019 το μείγμα της οικονομικής πολιτικής «θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο για καθένα από εμάς».