Σταδιακά από το μεσημέρι κλείνουν δρόμοι και για το λόγο αυτό η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.


Τα έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται στις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες οδούς.

Αλλαγές σε δρομολόγια γίνονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από τις 2:30 το μεσημέρι έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής, ενώ τροποποιήσεις δρομολογίων και στάσεων γίνονται και σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ.

Φρούριο η Αθήνα

Η Αθήνα θυμίζει φρούριο, με 7.000 χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, καθώς και σε δημόσια κτήρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.


Το μοντέλο αστυνόμευσης θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Αντικυβερνητικά συνθήματα

Σημειώνεται ότι αντικυβερνητικά συνθήματα ακούστηκαν και ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης έξω, αλλά και μέσα στον χώρο του ΕΜΠ, πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου νωρίτερα, ενώ ομάδες περιφρούρησης του χώρου επιχείρησαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που προκάλεσαν την ένταση.

Στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρεμποδίστηκε να καταθέσει στεφάνι στο ΑΠΘ.

Αγώνας για να καταργηθούν τα προνόμια

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα σε αγώνα για να καταργηθούν τα προνόμια και να τελειώσει «το κύκλωμα που έφερε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση».

Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε παράλληλα ότι τον αγώνα για τη Δημοκρατία δεν πρέπει να τον καπηλευτούν ούτε οι αντιεξουσιαστές ούτε οι υμνητές της χούντας.

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στον αγώνα που δίνει η χώρα, ο λαός ενάντια σε εξωτερική επιβολή νεοφιλελεύθερων αναποτελεσματικών μοντέλων, αλλά και στον αγώνα κατά της εγχώριας διαπλοκής, καθώς και στον αγώνα για να εφαρμοστεί ταξική πολιτική υπέρ των χαμηλών στρωμάτων.