Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, το πρώτο από τη νέα σειρά έργων «ανακαλύφθηκε» στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και απεικονίζει ένα κορίτσι να καλύπτει με μια ροζ ζωγραφιά μία μαύρη σβάστικα.
 
Με τα έργα του αυτά, ο δημοφιλής γκραφιτάς επιχειρεί να στηλιτεύσει την αντιμεταναστευτική πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό, μετά την απόφασή της να κλείσει 40 καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία τρία χρόνια.
 
Σημειώνεται πως στη γαλλική πρωτεύουσα, εκτιμάται πως ζουν γύρω στους 2.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που κοιμούνται στους δρόμους και κάτω από γέφυρες.
 
Μετά την αποκάλυψη των έργων του μυστηριώδη καλλιτέχνη, μεγάλη είναι και η συζήτηση στα διεθνή ΜΜΕ για την αυθεντικότητα των έργων, καθώς φιλοξενούν δηλώσεις κριτικών τέχνης. Μάλιστα, ένας από αυτούς ανέφερε πως «το χρώμα, η γραμμή, το θέμα και ο τρόπος που έχει υιοθετηθεί από τα έργα, δείχνει το στυλ του Banksy. Είναι πολύ συγκεκριμένη η υπογραφή του. Εάν [το έργο με το κορίτσι] δεν είναι του Banksy, τότε είναι ένα πολύ καλό αντίγραφο», μεταδίδει η Deutsche Welle.
 
Μεταξύ άλλων, τα νέα έργα περιλαμβάνουν τον Ναπολέοντα καλυμμένο από ένα κόκκινο πανί επάνω σε ένα άλογο, παραπέμποντας στην απαγόρευση της μπούργκας, έναν άνδρα με κοστούμι που προσφέρει ένα κόκαλο σε έναν σκύλο με τρία πόδια, ενώ κρύβει πίσω από την πλάτη του ένα πριόνι, καθώς και ένα ακόμη που απεικονίζει έναν ποντικό να υπερπηδά τα εμπόδια με έναν φελό από σαμπάνια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από την ημέρα που τα έργα ήρθαν στη δημοσίοτητα, φιλότεχνοι και θαυμαστές της δουλειάς του Banksy πήραν την πρωτοβουλία και κάλυψαν με προστατευτικό τζάμι τα έργα για να μην βανδαλιστούν. Μάλιστα, το περίφημο έργο με το κοριτσάκι εμφανίζεται σε φωτογραφίες καλυμμένο από μπλε χρώμα.