X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σχέδια επί χάρτου Κικίλια για τα εμβόλια, μία από τις χειρότερες ημέρες της πανδημίας

Την ημέρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε στο νέο υψηλό των 480, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 60, τρίτος μεγαλύτερος αριθμός από το ξέσπασμα της πανδημίας, και τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα δεύτερα περισσότερα από τον περασμένο Μάρτιο παρά τη συμπλήρωση δέκα ημερών με τη χώρα σε καθολικό lockdown επέλεξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να παρουσιάσει το «ολοκληρωμένο σχέδιο» της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όταν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο και όταν θα παραδοθεί στις κυβερνήσεις.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC


«Μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση που πραγματοποιεί ο ίδιος για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, επιλέγοντας μία από τις χειρότερες ημέρες της πανδημίας για να παρουσιάσει το πλάνο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, την ώρα που ακόμα και οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων είναι φειδωλές για τα αποτελέσματα και τον χρόνο που αυτό θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία και προς χρήση.

Πριν προχωρήσει στην προκλητική αυτή παρουσίαση, ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναμασώντας πως «βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε την προσπάθεια γιατί κανείς δε θέλει να δει εικόνες σαν την υπόλοιπη Ευρώπη», ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη.

Στη συνέχεια, ο Β. Κικίλιας άρχισε να παρουσιάζει ένα σχέδιο για την δημιουργία 1.018 κέντρων για την πραγματοποίηση 2.117.440 εμβολιασμών των μήνα, για ένα εμβόλιο που ακόμα δεν υπάρχει και δεν είναι γνωστό το πότε θα είναι διαθέσιμο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να εκπονηθεί «άμεσα» το σχέδιο εμβολιασμών, ενώ ανέφερε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες. Ακόμα, αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνει η προμήθεια του εμβολίου όταν αυτό θα υπάρχει, υποστηρίζοντας πως θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ανέφερε τα ονόματα έξι εταιρειών.

Ο Β. Κικίλιας είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα, ενώ παρουσίασε ακόμα και την σειρά με την οποία θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός όταν το εμβόλιο θα υπάρχει, με πρώτους τους υγειονομικούς, μετά τις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως ο γενικός πληθυσμός.

Νέο υψηλό διασωληνωμένων και δεκάδες νεκροί, ενώ δεν πέφτουν τα καταγεγραμμένα κρούσματα


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις