Δριμύ κατηγορώ απηύθυναν τρία κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία προς την ελληνική κυβέρνηση και την Ελληνικό ΑΕ, λόγω της εντολής εκκένωσης που είχε δώσει στα τέλη Μαΐου η εν λόγω εταιρεία, σε δομές όπως το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), οι οποίες βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εθελοντής γιατρός και μέλος του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη μετεγκατάσταση των δομών σε άλλο χώρο, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία τους, καθώς και ότι το ΜΚΙΕ δεν θα αποδεχθεί να αποχωρήσει από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αν δεν βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή του.    
 
Στην ανακοίνωση των ιατρείων/φαρμακείων τονίζεται ότι «οργή και αγανάκτηση μας διακατέχει, με την γνωστοποίηση, ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ οδηγούν σε ''αιφνίδιο θάνατο'' το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού».
 
«Ποιος δεν γνωρίζει ότι την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον εφιάλτη που ζουν οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες, έχουν διαχρονικά οι χρεοκοπημένες αστικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της αστικής αντιδραστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ;» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
Αναφορικά με το Κοινωνικό Ιατρέίο Ελληνικού, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σ' αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πρώτο τους θύμα είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα, δημιουργήθηκαν μορφές αντίστασης στην ανθρωπιστική καταστροφή. Σε αυτές εντάσσονται και τα αυτοοργανωμένα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε κινηματική βάση και παρέχουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σημαντικό έργο στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 
Οργή και αγανάκτηση μας διακατέχει, με την γνωστοποίηση, ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ οδηγούν σε ''αιφνίδιο θάνατο'' το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Πότε γίνεται αυτό;
 
Τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε ως χώρα μια άνευ προηγούμενου ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση.
Τη στιγμή που το ΕΣΥ και οι δημοσιές δομές ΠΦΥ έχουν καταρρεύσει. Ποιος δεν γνωρίζει ότι έχουν ήδη κλείσει 9 δημόσια νοσοκομεία και όλες οι μονάδες ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένες από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό;
Τη στιγμή που οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην υγεία είναι πιστές στο νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι η υγεία δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά υπόθεση του ατόμου.
Ποιος δεν γνωρίζει ότι την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον εφιάλτη που ζουν οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες, έχουν διαχρονικά οι χρεοκοπημένες αστικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της αστικής αντιδραστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ;
 
Σ' αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πρώτο τους θύμα είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα, δημιουργήθηκαν μορφές αντίστασης στην ανθρωπιστική καταστροφή.
Σε αυτές εντάσσονται και τα αυτοοργανωμένα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε κινηματική βάση και παρέχουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σημαντικό έργο στον τομέα της ΠΦΥ.
 
Δομές αυτοοργάνωσης όπου στην λειτουργία συμμετέχουν οι πάντες, από τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους αλληλέγγυους, αλλά και τους ασθενείς.
 
Έρχεται, λοιπόν, σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου που πούλησε [?] δωρεάν  το φιλέτο του Ελληνικού και πετάει (''σαν την τρίχα από το προζύμι'') στον δρόμο μια δομή ΠΦΥ, της οποίας το έργο είναι γνωστό πανελλήνια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αδηφάγα συμφέροντα των καπιταλιστών επενδυτών.
 
Χιλιάδες ασθενείς, που δέχτηκαν και δέχονται δωρεάν τις φροντίδες του ΜΚΙΕ, τους πετάνε ουσιαστικά στα σκουπίδια.
 
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το έγκλημα του ''ξαφνικού θανάτου''.     
 
–  Να κινητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής ενάντια στην εγκληματική απόφαση.
–  Να παραμείνει και να λειτουργεί το ΜΚΙΕ εκεί που βρίσκεται..Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση και ο τοπικός δήμος να παράσχουν δωρεάν, εάν αυτό επιθυμεί το ΜΚΙΕ, νέα αξιοπρεπή στέγη.
–  Όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία να κάνουν καμπάνια στα προάστια και τους δήμους της χώρας που δραστηριοποιούνται, ενάντια στο κλείσιμο του Ιατρείου του Ελληνικού.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ/ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΛΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ/ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ/ΑΧΑΡΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ/ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του ΤΡΡ Στο Ελληνικό η αλληλεγγύη απειλείται με «επενδυτικό» θάνατο