Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά τη νέα απόρριψη του αιτήματός του για άδεια από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, όπου εκτίει την ποινή του. Ο εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τον διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής, διαφωνία που οδήγησε την απόφαση για την άδεια του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη, στο δικαστικό συμβούλιο, που αρνήθηκε το αίτημα όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr, ο εισαγγελέας αναγνώρισε στη συνομιλία του με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η χορήγηση αδείας, ωστόσο φέρεται να επικαλέστηκε λόγους ουσίας δίνοντας έμφαση στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του.

Ο Δ. Κουφοντίνας φέρεται  να έχει εκφράσει τη θέση πως η επίμαχη δήλωση έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημα της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Δ. Κουφοντίνας απάντησε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας» φέρεται να είπε. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες.

«Τον πολεμούν η “αγία” οικογένεια Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ

Ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του Δ. Κουφοντίνα, με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει ότι ο πατέρας του δέχεται πόλεμο από την «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και μερίδα των ΜΜΕ που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τονίζει ότι «το κόκκινο νήμα δεν κόβεται» και αφήνει αιχμές για τον δημοκρατικό χαρακτήρα της υπόθεσης.

«Η νομοθεσία, η δική τους νομοθεσία, κατοχυρώνει ως αποτέλεσμα αγώνων την άδεια στους κρατούμενους. Μια σειρά εισαγγελείς ύστερα πάλι από αγώνες και με τη συμπλήρωση του διπλάσιου χρόνου αιχμαλωσίας από το προβλεπόμενο παραχώρησαν τελικά -κουτσουρεμένες άδειες- και στον Δ. Κουφοντίνα.

Η «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τους Μαζικά Μέσα πολέμησαν αυτές τις εισαγγελικές αποφάσεις 6 εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η δικαστική μαριονέτα να κόψει σήμερα και δεύτερη επερχόμενη άδεια στη σειρά. Για λόγους φρονηματικούς. Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, τον τόσο “δημοκρατικό”, είναι σαφές. Όμως αυτός που κυβερνάει θα πρέπει να ξέρει: Το Κόκκινο το νήμα δεν κόβεται. Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας».