Το Συμβούλιο  Εφετών, με βούλευμα του (υπ” αριθμ.1810/2015) κρίνει πως το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, αποτελεί αδίκημα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.
 
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται με το βούλευμα, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ και Αγγελική Σπυροπούλου, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Παραπέμπεται επίσης η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά Τσακάλου και η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Ευαγγελία Στατήρη.
 
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την κωδική ονομασία του σχεδίου την βρήκαν σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού που κατάσχεσαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο.