Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η εικόνα ήταν αρκετά καλύτερη, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες, ενώ από το πρωί επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα. Το Σάββατο εκκενώθηκε το χωριό Αναφωνήτρια, καθώς οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια, ενώ κάηκαν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο νησί έχουν αφιχθεί πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ στο σημείο βρίσκονται και οχήματα του ελληνικού στρατού, τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η εικόνα είναι καλύτερη και η κατάσταση αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο μέσα στην Παρασκευή. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, βοηθώντας τα πεζοπόρα τμήματα που αντιμετώπισαν μόνα τους την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά.