Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης, τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 3.215, αριθμός τρίτος μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας. Ο συνολικος αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 209.500. Υπενθυμίζεται πως την περίοδο του πρώτου δεκαπενθημέρου του περσινού Νοεμβρίου είχαν σημειωθεί 3.316 κρούσματα στις 12 Νοεμβρίου, και 3.227 στις 17 του ίδιου μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο αριθμός των τεστ που ανακοινώθηκαν είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος των τελευταίων μηνών, με τα σημερινά 60.038 να υπολοίπονται μόνο από αυτά της περασμένης Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, οι μοριακοί έλεγχοι που ανακοινώθηκαν είναι 22.870 με θετικότητα που φτάνει το 14,06%, ενώ μαζί με τα rapid test, τα συνολικά τεστ που ανακοινώθηκαν έχουν ποσοστό θετικότητας του 5,35%.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να εμφανίζεται αυξημένος, με αυτούς που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τους 46, και με τον αριθμό των ημερήσιων θυμάτων να ξεπερνά τους 40 για τέταρτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.843 θάνατοι, ενώ το 95.8% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, συνεχίζουν να πιέζονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φτάνει τους 484, αριθμός που επίσης βρίσκεται στα επίπεδα του μέσου του περσινού Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως μία εβδομάδα αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου, ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε εκτοξευτεί στους 549, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, το σύστημα υγείας έφτασε στα όριά του με 606 διασωληνωμένους.

Σημειώνεται πως όπως μεταφέρουν υγειονομικοί και δημοσιεύματα, το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ασφυξία με μόνιμη αύξηση των εισαγωγών περιστατικών κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Υγείας να ανακοινώσει την «συνεργασία» του υπουργείου με δύο ιδιωτικές κλινικές, το Ιατρικό Περιστερίου και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με τον Βασίλη Κικίλια να κάνει λόγο για «ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης».