X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σε φόντο ενδεχόμενης επιβολής γενικού lockdown, o Μητσοτάκης βλέπει «απολύτως έτοιμο» το ΕΣΥ

Παρά το ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά στη χώρα, πιάνοντας τριψήφιο αριθμό, ενώ η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών ΜΕΘ». Έκανε λόγο για «λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης» σχετικά με την υπευθυνότητα που καλούνται να δείξουν οι πολίτες στις συστάσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.
|

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο Κ. Μητσοτάκης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας, αλλά και για το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως το ΕΣΥ είναι απολύτως έτοιμο να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο αυξημένων αναγκών, προσθέτοντας πως μέσα στον επόμενο μήνα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περισσότερα καινούργια κρεβάτια εντατικών.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας – επειδή βλέπω διάφορα στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα – είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών ΜΕΘ. Ούτως ή αλλιώς μέσα στον επόμενο βήμα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περισσότερα καινούργια κρεβάτια εντατικών σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει με την υποστήριξη των δωρητών οι οποίοι με τόσο μεγάλη συγκίνηση είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».

«Λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης»

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, στο θέμα της υπευθυνότητας των πολιτών για τις οδηγίες σχετικά με την πανδημία, υπάρχει «λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης». Τόνισε ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει ανοικτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτή τη φορά η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και θέλω να τονίσω ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την επιτυχία λοιπόν θα την διαφυλάξουμε και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν θα είναι άλλη από το εμβόλιο ή από μια τελείως αποτελεσματική θεραπεία, θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοικτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παρατηρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, κυρίως των αγαπημένων μας, αλλά και για να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή την ισορροπία θα μπορέσουμε να τη βρούμε».

Αιχμές Σακελλαροπούλου για τη διαχείριση του προσφυγικού

Η ΠτΔ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση εστιάζοντας στην «ανοικτή πληγή» της Μόριας, ζητώντας να παραμείνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος όσοι το δικαιούνται.

«Η ανοικτή πληγή της Μόριας είναι μια διαρκής υπενθύμιση σε όλους μας και στην Ευρώπη στο σύνολό της, ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να είναι εδώ όχι μόνο στα θέματα των οικονομικών κρίσεων αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται κάποιες απαντήσεις. Όποιοι δικαιούνται να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος να παραμείνουν. Όσοι άλλοι πρέπει να γυρίσουν στον τόπο προέλευσής τους. Άκουσα ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο – αυτό το έχει ήδη παραγγείλει η αρμόδια επίτροπος – για το τέλος του μήνα. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα βρούμε κάποιες ικανοποιητικές απαντήσεις . Σηκώσαμε πολύ μεγάλο βάρος – το έχετε πει και εσείς κατ’επανάληψη – η χώρα μας και ειδικά τα συγκεκριμένα νησιά». Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για το ότι όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν αποχωρήσει από τη Λέσβο μέχρι το ερχόμενο Πάσχα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις