Κανένα προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν εκτελείται από τα δύο λιμάνια, καθώς οι σφοδροί άνεμοι δεν επιτρέπουν την ασφαλή αναχώρηση των πλοίων.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια εκτελούνται κατά την κρίση των πλοιάρχων και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές. Ήδη έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις και ακυρώσεις, καθώς δεν αναχώρησε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο νωρίς το πρωί.

Κανονικά εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, με εξαίρεση ορισμένες γραμμές που έχουν επηρεαστεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές ή τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να πληροφορούνται σχετικά με τις ενδεχόμενες ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.