Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χθεσινή μέρα, καθώς μία 94χρονη στη Μυτιλήνη, ένας 74χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας 86χρονος στον Ευαγγελισμό έχασαν την ζωή τους μετά από μάχη με τον κορονοϊό, ενώ είχε ήδη προηγηθεί ο θάνατος ενός ακόμα ηλικιωμένου από την δομή φιλοξενίας στον Ασβεστοχώρι. Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω οίκο ευγηρίας είχαν καταγραφεί 42 κρούσματα εκ των οποίων έχουν καταληξει τα 23.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκύπτει με βάση τα παρόντα δεδομένα από τον εντοπισμό 19 νέων κρουσμάτων σε γηροκομείο στο Μαρούσι, με 18 εξ αυτών αυτών να είναι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος της δομής.

Από τους 18 οι 8 έχουν μεταφερθεί στην κλινική «Παμμακάριστος», όπου και νοσηλεύονται ενώ ενδέχεται οι υπόλοιποι προσβεβλημένοι από τον ιό  να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δεδομένων των τελευταίων ευρημάτων, με εντολή του γγ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα, με αυτό πρακτικά να σημαίνει ότι

1) Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

2)Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ 10 ημερών, από 2 έως και 12 Σεπτεμβρίου.