Σύμφωνα με την απόφαση της Ουγγρικής Κυβέρνησης, το μερικό λοκντάουν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για 30 ημέρες από τις 11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού χωρίς. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο Ούγγρος Πρόεδρος, Βίκτωρ Όρμπαν τα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων και των γυμναστηρίων, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Παράλληλα, προβλέπεται η πλήρη απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων, ενώ οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, όσον αφορά στην εκπαίδευση προβλέπεται η τηλεκπαίδευση για δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες βαθμίδες, ενώ τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αναμένεται να λειτουργούν κανονικά με εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τακτικά σε τεστ ανά εβδομάδα.

Η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα και 55 νέους θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των μολυσμένων να φτάνει τους 114.778 και των θανάτων τους 2.493, ενώ τα νέα μέτρα αναμένεται να εγκριθούν από το Ουγγρικό Κοινοβούλιο την Τρίτη με ενδεχόμενο παράτασης και αυστηροποίησής, εάν δεν ανακάμψει η πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σημειώνεται πως στην Ευρώπη τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 11,510,875 αποτελώντας για ακόμα μία φορά το επίκεντρο της πανδημίας με τις χώρες να σημειώνουν η μία μετά την άλλη αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων και θανάτων.

«Εκρηκτική» η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη