Το λοκντάουν της Αγγλίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ θα τεθει σε ισχύ από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου με τις παμπ, τα εστιατόρια, τα κομμωτηρια και τα γυμναστήρια να παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τα μέτρα θα εφαρμοστούν έπειτα από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο Μπ. Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου του Σαββατου. «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να συγκρατήσουμε το φθινοπωρινό κύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός τονίζοντας την αναγκαιότητα του λοκντάουν τη δεδομένη στιγμή, που τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1 εκατ. από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πολίτες θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως για μετακινήσεις που αφορούν τη εκπαίδευση, την εργασία (εάν δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι), αγορά τροφίμων ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, για λόγους υγείας ή για άσκηση και αναψυχή σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως στην Αγγλία το Σάββατο καταγράφηκαν 21.915 νέες μολύνσεις κορονοϊού, με το σύνολο να φτάνει τα 1.011.660 κρούσματα, ενώ υπήρξαν 326 νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 46.555 από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, τα μέτρα θα ισχύουν μόνο για την Αγγλία, καθώς η υγειονομική περίθαλψη της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας χειρίζονται οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις .