X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σε οριακό σημείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Μεγάλος ο κίνδυνος λοιμώξεων ενώ ήδη επιβαρύνεται από τις μη αναστρέψιμες βλάβες. Δεν θα τον υποχρεώσουν σε αναγκαστική σίτιση.
Nikos Libertas / SOOC (Φωτογραφία αρχείου)
|

Στη ΜΕΘ και σε οριακό σημείο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που μπαίνει στην 40η ημέρα απεργίας πείνας μόνο με νερό. Υπενθυμίζουμε ότι επί ημέρες οι αρχές αρνούνταν να τον μεταφέρουν σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), για την αποφυγή τυχόν επιπλοκών και νέων λοιμώξεων, παρά τις επανειλλημένες υποδείξεις των γιατρών του. Πάντως έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο αναγκαστικής σίτισης, μετά από σχετική παρέμβαση, αφού κατά τα διεθνώς θεωρούμενα αποτελεί βασανιστήριο.

Μέχρι σήμερα δεκάδες επώνυμοι, μεταξύ των οποίων αλλοδαποί ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, νομικοί και χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ζητήσει να τηρηθεί ο φωτογραφικός νόμος που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ο απεργός πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά εις μάτην, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να φέρεται εκδικητικά και έκνομα.

Από τα ελληνικά κόμματα, σχετική ανακοίνωση έχει εκδόσει μόνο το Μέρα25, με την οποία καταγγέλει την «άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμμορφωθεί με τους νόμους της Πολιτείας μας», γεγονός που «μας επιστρέφει σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές». Επίσης «απαιτεί από την κυβέρνηση να πάψει να παραβιάζει τον σωφρονιστικό νόμο σε κάθε περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Μόλις προχθες, από το ΤΡΡ ο γιατρός Θοδωρής Ζδούκος προειδοποιούσε σε άρθρο με τίτλο «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να ζήσει. Τώρα κανείς δεν μπορεί να σωπαίνει», για την συνεχή κατάρρευση της υγείας του αναφέροντας ότι «λαμβάνει μόνο νερό και κανένα είδος τροφής ή πρόσθετου, είναι εντελώς απισχνασμένος, σε πλήρη αδυναμία έγερσης ακόμα και σε καθιστή θέση. Παρουσιάζει ήδη νευρολογικές βλάβες (διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια) και από προχθές δεν μπορεί να πιεί ούτε νερό, καθώς κάνει συνεχείς εμέτους. Λόγω δε της υπολευκωματιναιμίας, της προϊούσας νεφρικής βλάβης και των ηλεκτρολυτικών διαταραχών, διατρέχει άμεσα τον κίνδυνο για καρδιακές αρρυθμίες και αιφνίδιο θάνατο. Οι βλάβες των ζωτικών οργάνων τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες». Στις μη αναστρέψιμες βρισκόμαστε ήδη,  δύο μέρες μετά αυτό το κείμενο, και με τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο απευκταίο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις