Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται δασικές εκτάσεις σε Κεφαλονιά και Ηλεία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές στις περιοχές αυτές, ενώ στη Κεφαλονιά, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δοριζάτα. Στις Κεχριές Κρινθίας, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παρ’ όλα αυτά οι πυροσβέστες παραμένουν στην περιοχή.

Στις φλόγες δασική έκταση στην Ηλεία

Πιο συγκεκριμένα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής, μεταξύ των περιοχών Ωλένης και Πανόπουλου του Πύργου Ηλείας. Η φωτιά καίει εντός δασικής έκτασης, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να είναι ιδιαίτερα ισχυρές, ενώ ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Στη περιοχή συνολικά επιχειρούν πλέον 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο η κατάσβεση είναι δύσκολη καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και η περιοχή είναι δύσβατη, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εντός χαράδρας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι Κεχριές – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Στις Κεχριές Κορινθίας, όπου για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, η κατάσταση είναι πλέον πλήρως ελεγχόμενη.

Παρόλα αυτά αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, δεν έχει λήξει η πυροσβεστική επιχείρηση στην περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές στο σημείο και πραγματοποιούν διαβροχή εντός της καμένης περιοχής.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Προληπτική εκκένωση ενός οικισμού

Το πυροσβεστικό σώμα κλήθηκε να παρέμβει και σε άλλη μία δασική πυρκαγιά στη Κεφαλονιά, στην τοποθεσία Κεραμειές, όπου επιχειρούν συνολικά 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα υπάρχει η συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και του ΟΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική εισηγήθηκε προληπτικά την εκκένωση του οικισμού Δοριζάτα.