Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «η συμφωνία του χθεσινού Eurogroup συνιστά το πλέον αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», καθώς έγινε σεβαστή από όλους η θέση της κυβέρνησης «για ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα».

Υποστήριξε πως η επιστροφή των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκτίμησε πως διαμορφώνεται «η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

Επισήμανε ότι η χτεσινή συμφωνία επιτεύχθηκε επειδή όλες οι πλευρές έκαναν βήματα ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές που αφορούσαν στις δημοσιονομικές προβλέψεις για τη μετά τη λήξη του προγράμματος περίοδο και τόνισε ότι «τώρα όμως εισερχόμαστε σε μια εξίσου κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, αυτή για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Παράλληλα, κάλεσε τη Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού. Αναμένουμε και από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να κάνει πίσω από την παράλογη απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μια δεκαετία και να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση ώστε να καταστεί εφικτή μια συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».