«Βάση των προκαταρκτικών παραμέτρων του σεισμού, είναι δυνατή η ύπαρξη επικίνδυνων κυμάτων τσουνάμι» προειδοποίησε το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι (NWS), ωστόσο ξεκαθάρισε πως «καμία περιοχή που καλύπτεται από αυτή την προειδοποίηση δεν απειλείται άμεσα. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει υπό στενή διερεύνηση» σημειώνει το Κέντρο.

Περιοχές που κινδυνεύουν από τσουνάμι:

Σύμφωνα με το CNBC, το Γεωλογικό Ινστιτούτο Σεισμικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 280 χιλιόμετρα από την ακτή της Αλάσκα, με εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται πως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, στην περιοχή Άνκοραζ στη νοτιοκεντρική Αλάσκα, ήχησαν οι σειρήνες για τους κατοίκους, ενώ σύμφωνα με η τοπική The Anchorage Daily μετέδωσε πως η Πολιτική Προστασία της περιοχής συνέστησε στους κατοίκους «εάν βρίσκεστε σε παράκτια περιοχή, μετακινηθείτε στην ενδοχώρα σε υψηλότερο σημείο».

«Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι σημαίνουν πως ένα τσουνάμι με σημαντικές πλημμύρες είναι πιθανό ή συμβαίνει ήδη. Το τσουνάμι είναι μία σειρά επικίνδυνων κυμάτων, πολλές ώρες μετά την αρχική ώρα έναρξης του φαινομένου, το πρώτο κύμα ίσως να μην είναι το μεγαλύτερο» συμπλήρωσε η τοπική υπηρεσία.