Στην ανακοίνωση του, το ΠΑΣΟΚ  κατακρίνει την «παρέλαση κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ με ακατάσχετη φλυαρία και εκλογολογία» και καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί επιτέλους».

Κριτική ασκείται και για το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, όπου η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και παίζει κρυφτούλι με την τρόικα. «Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις για την νέα Σύμβαση δεν έχουν ξεκινήσει, γιατί συνεχίζουν το κρυφτούλι με την τρόικα στα ξενοδοχεία!!! Μετά θα χάσουμε πάλι τις προθεσμίες (20/8 το ομόλογο της ΕΚΤ) και θα τρέχουμε με κατεπείγοντα νομοσχέδια Και νέα προαπαιτούμενα που θα πληρώσουν οι πολίτες».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι στον λαό και διερωτάται αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κυβερνήσει. «Είναι ώρα να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση, ότι εκτός από την αριστερή πλατφόρμα υπάρχει και ο λαός. Και ότι έχουν καθοριστική ευθύνη απέναντι του.

Αρκετά προβλήματα δημιούργησαν επί έξι μήνες. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για νέες παρατάσεις, πόσο μάλλον για εσωτερικές τάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει;».