Σημαντικά στοιχεία για την πολύκροτη δίκη του ναρκόπλοιου Noor One ακούστηκαν την Τρίτη για πρώτη φορά στην εκδίκαση της υπόθεσης των δύο και πλέον τόνων ηρωίνης στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, την Τρίτη κατέθεσε ο αξιωματικός του Λιμενικού, Γιώργος Κατσούλης, του οποίου η κατάθεση κρίνεται σημαντική, ως επικεφαλής της ομάδας των λιμενικών. Σε αυτή, ο αξιωματικός του Λιμενικού αναφέρθηκε σε ηχογραφημένους διαλόγους από νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΥΠ του 2012 από άλλη δικογραφία, οι οποίες δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη, στις οποίες πρωταγωνιστούν ορισμένοι εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων.
 
«Μου κίνησε το ενδιαφέρον η συνομιλία μεταξύ του Φάρου, τότε πλοιοκτήτη του πλοίου, και του Κοτσώνη, στην οποία ο Φάρος ακούγεται να του λέει όταν συζητούσαν για την εταιρεία GFTK: “Ελα να υπογράψουμε. Εγώ δεν πρέπει να φαίνομαι πουθενά. Mόνο ο Βαγγέλης θα φαίνεται (σ.σ. εννοείται ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης)”, όπως και ένας δεύτερος διάλογος μεταξύ του Γιαννουσάκη και του Κοτσώνη, στον οποίο ο πρώτος τού λέει: “Ελα να φτιάξουμε μια εταιρεία residence”, η οποία εμένα μου κουμπώνει πως ήταν η Arab Waves (σ.σ. εταιρεία του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή. Η εταιρεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ)» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Κατσούλης.
 
Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο λιμενικός αναφέρθηκε επανειλημμένως στο «ιδιοκτησιακό κομφούζιο» γύρω από το ναρκόπλοιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως επανέλαβε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «φαίνεται πως κάποιος θέλει να κρυφτεί πίσω από τις διαδοχικές αλλαγές του ιδιοκτησιακού σχήματος του Noor One. Διαφορετικά πρόσωπα είναι αυτά που κρύβονται πίσω από τον ιδιοκτήτη».
 
Ο σημαντικός μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως άλλο πιστοποιητικό βρέθηκε επάνω στο πλοίο, και άλλο παρουσίασε ο τότε ιδιοκτήτης Καλαφάτης, ενώ ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται, το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο Ιρανός κατηγορούμενος Μπονιάντ φέρεται να γνώριζε και για τις δύο διαφορετικές περιεκτικότητες της ηρωίνης που βρισκόταν επάνω στο πλοίο, αναφέροντας πως ο ένας τόνος είχε προορισμό το Βέλγιο, και το υπόλοιπο φορτίο πήγαινε σε άλλον αγοραστή.
 
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών