X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σημαντικά στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Noor One στη δίκη

Νέα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη δίκη παρουσιάστηκαν στη δίκη του ναρκόπλοιου Noor One, ενώ κατάθεση ενός εκ των σημαντικότερων μαρτύρων δείχνει πως «οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του πλοίου κρύβονται». Κομφούζιο με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου.
|

Σημαντικά στοιχεία για την πολύκροτη δίκη του ναρκόπλοιου Noor One ακούστηκαν την Τρίτη για πρώτη φορά στην εκδίκαση της υπόθεσης των δύο και πλέον τόνων ηρωίνης στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, την Τρίτη κατέθεσε ο αξιωματικός του Λιμενικού, Γιώργος Κατσούλης, του οποίου η κατάθεση κρίνεται σημαντική, ως επικεφαλής της ομάδας των λιμενικών. Σε αυτή, ο αξιωματικός του Λιμενικού αναφέρθηκε σε ηχογραφημένους διαλόγους από νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΥΠ του 2012 από άλλη δικογραφία, οι οποίες δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη, στις οποίες πρωταγωνιστούν ορισμένοι εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων.
 
«Μου κίνησε το ενδιαφέρον η συνομιλία μεταξύ του Φάρου, τότε πλοιοκτήτη του πλοίου, και του Κοτσώνη, στην οποία ο Φάρος ακούγεται να του λέει όταν συζητούσαν για την εταιρεία GFTK: «Ελα να υπογράψουμε. Εγώ δεν πρέπει να φαίνομαι πουθενά. Mόνο ο Βαγγέλης θα φαίνεται (σ.σ. εννοείται ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης)», όπως και ένας δεύτερος διάλογος μεταξύ του Γιαννουσάκη και του Κοτσώνη, στον οποίο ο πρώτος τού λέει: «Ελα να φτιάξουμε μια εταιρεία residence», η οποία εμένα μου κουμπώνει πως ήταν η Arab Waves (σ.σ. εταιρεία του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή. Η εταιρεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ)» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Κατσούλης.
 
Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο λιμενικός αναφέρθηκε επανειλημμένως στο «ιδιοκτησιακό κομφούζιο» γύρω από το ναρκόπλοιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως επανέλαβε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «φαίνεται πως κάποιος θέλει να κρυφτεί πίσω από τις διαδοχικές αλλαγές του ιδιοκτησιακού σχήματος του Noor One. Διαφορετικά πρόσωπα είναι αυτά που κρύβονται πίσω από τον ιδιοκτήτη».
 
Ο σημαντικός μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως άλλο πιστοποιητικό βρέθηκε επάνω στο πλοίο, και άλλο παρουσίασε ο τότε ιδιοκτήτης Καλαφάτης, ενώ ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται, το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο Ιρανός κατηγορούμενος Μπονιάντ φέρεται να γνώριζε και για τις δύο διαφορετικές περιεκτικότητες της ηρωίνης που βρισκόταν επάνω στο πλοίο, αναφέροντας πως ο ένας τόνος είχε προορισμό το Βέλγιο, και το υπόλοιπο φορτίο πήγαινε σε άλλον αγοραστή.
 
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις