Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για λίγα λεπτά με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον προσκάλεσε στην Κούβα, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, της ενέργειας και του αγροδιατροφικού τομέα.Το παρών στη συνάτηση έδωσαν ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ συμφωνήθηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων  για τη συνεργασία. Ο Αλέξης Τσίπρας, προσκάλεσε την βραζιλιάνα πρόεδρο, να επισκεφθεί την Αθήνα για να παραλάβει την ολυμπιακή Φλόγα.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορρέα, συζητώντας το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και τη σημασία του στην ανάπτυξη.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Νετανιάχου και Γκουρία

Εκτός από τις συναντήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε και τηλεφωνικές επαφές, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Νετανιάχου, συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, προσκαλώντας τον να επισκεφθεί το Ισραήλ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αλλά και την κατάσταση στη Συρία, ενώ ο κ. Νετανιάχου παρουσιάστηκε έτοιμος να ενισχύσει τις προσπάθειες την ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, ο Άνχελ Γκουρία, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στόχος του κ. Γκουρία ήταν να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται στη διάθεσή του για κάθε είδους βοήθεια στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση αλλά και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.  

Σειρά επαφών και την Τετάρτη

Ο κ.Τσίπρας, θα συναντηθεί την Τρίτη στις 17:40 (ώρα Αμερικής) με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Ακόμη θα δώσει το παρών στη συνάντηση Κορυφής, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους, όπου θα προεδρεύσει ο Μπαράκ Ομπάμα.