Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Εφετείου, που έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, η Κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει σε ανακοίνωση της πως πρόκειται για σημαντική μέρα για την Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως οι θεσμοί έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠτΔ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, δήλωσε με τη σειρά του πως πρόκειται για σημαντική μέρα, καθώς «η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη», προσθέτοντας πως «έπραξε το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα».

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον Συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα. Οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος.

Για να φτάσουμε όμως εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα. Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη. Μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά».