Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους του στην Αλαμπάμα να στηρίξουν τον Ρόι Μουρ, ο οποίος, όμως, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση έφηβων κοριστιών στη δεκαετία του 1970. Ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματά του ήταν και μία ανήλικη, όμως το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να εκφράσει την υποστήριξή του στον αμφιλεγόμενο πολιτικό.
 
Σύμφωνα με σχεδόν τα τελικά αποτελέσματα στην πολιτεία της Αλαμπάμα, ο Δημοκρατικός Νταγκ Τζόουν συγκέντρωσε το 49,5% των ψήφων έναντι 48,8% του Ρόι Μουρ.
 

Ομόφωνη στήριξη από τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους
 

Ο Νταγκ Τζόουνς, 63 ετών, απέκτησε φήμη διότι είχε επιτύχει την καταδίκη μελών της Κου Κλουξ Κλαν που είχαν πυρπολήσει μια εκκλησία αφροαμερικανών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα κορίτσια. Μάλιστα, η νίκη του Τζόουνς τροφοδοτήθηκε από τεράστια στήριξη, σχεδόν ομόφωνη από αφροαμερικανούς ψηφοφόρους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, το 30% του εκλογικού σώματος ήταν αφροαμερικάνοι, ενώ το 96% των αφροαμερικανών ψηφοφόρων υποστήριξε τον Τζόουνς.

«Ευχαριστώ την Αλαμπάμα!», έγραψε ο γερουσιαστής, πλέον, Νταγκ Τζόουνς, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας.  Ο Τζόουνς, επευφημούμενος από τους υποστηρικτές του, χαιρέτισε λίγο αργότερα μια νίκη «του κράτους του δικαίου» και της «αξιοπρέπειας».

Το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης

Στην άλλη πλευρά, υποψήφιος ήταν ο Ρόι Μουρ, ένας πρώην δικαστής, ο οποίος βρίσκεται, πλέον στη δίνη του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης. Πόσο σοβαρά έβλαψαν ωστόσο οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση την υποψηφιότητα του Ρόι Μουρ; Σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται το CNN, οι ψηφοφόροι ήταν μοιρασμένοι σχετικά με το αν πίστευαν τις καταγγελίες.

 
Συγκεκριμένα, το 51% δήλωσε ότι πιθανόν ή σίγουρα ήταν αληθείς, ενώ το 44% δήλωσαν ότι ήταν πιθανόν ή σίγουρα ψευδείς. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος 57% είχε αποφασίσει ποιόν θα στηρίξει πριν ακόμη έρθουν στην δημοσιότητα οι καταγγελίες. 

Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικανοί είχαν ήδη πριν τη νίκη του Τζόουνς οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, ενώ πλέον έχουν 51 θέσεις και η στήριξη του Μάικς Πενς θεωρείται καταλυτική.