Τα στελέχη της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), μετά την παραίτηση του «δικού τους» υπουργού Γεωργίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ την περασμένη Παρασκευή, ζητούν τώρα την παραίτηση του σοσιαλδημοκράτη επικεφαλούς της κοινοβουλευτικής ομάδας (SPD), Τόμας Όπερμαν, εκτιμώντας ότι κι αυτός μετείχε στις αποκαλύψεις απόρρητων πληροφοριών, που όπως καταγγέλλεται από Γερμανούς εισαγγελείς, οδήγησαν σε συγκάλυψη του σκανδάλου της παιδικής προνογραφίας.
Εν μέσω έντονων πιέσεων, η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ματαιώσει την σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αντί γι αυτό, να οργανώσει έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Χορστ Ζεεχόφερ, αρχηγό του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, και του αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Το σκάνδαλο συγκάλυψης
Ο παραιτηθείς Χ.Π. Φρίντριχ, υπουργός Εσωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση Μέρκελ κατηγορήθηκε, ότι είχε διοχετεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Ζ. Γκάμπριελ, την περίοδο που συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης συνασπισμού.
Όπως ο ίδιος ο Φρίντριχ παραδέχθηκε την Παρασκευή, το έκανε για να μην δοθεί κυβερνητική θέση στον βουλευτή του SPD, Εντάτι. Όπως δικαιολογήθηκε, αυτό θα έβλαπτε την έρευνα.
Τώρα, ωστόσο, το CSU ζητά την παραίτηση του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Τόμας Όπερμαν, γιατί είχε επίσης ενημερωθεί για την υπόθεση και δεν την χειρίστηκε σωστά.
(Πηγή: Ελευθεροτυπία)