«Δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα. Νομίζω υπάρχει σκευωρία», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΤτΕ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη δημόσια τηλεόραση και την εκπομπή της Όλγας Τρέμη. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ουδέποτε έλαβε 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως δήλωσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Αναφερόμενος στη σχέση του με την προηγούμενη κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο, αν και ο ίδιος -όπως δήλωσε- δεν είχε πολιτικές βλέψεις. «Νομίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με θεώρησε πολιτικό αντίπαλο, χωρίς να έχω τέτοια πρόθεση», είπε.  «Δεν είχαμε τις σχέσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Μιλώντας για τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες, εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας ότι «ο λογαριασμός βγαίνει» εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ενώ εκτίμησε ότι το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,4% έως 2,5%.

Ερωτηθείς για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τώρα η Ελλάδα έχει υψηλή δυνατότητα ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά. Αιτιολογώντας την αισιοδοξία του, έκανε λόγο για ανάκαμψη των επενδύσεων, εισροή ξένου κεφαλαίου για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, ως επιχείρημα το ότι «οι αγορές προεξοφλούν» μια καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω, ο κ. Στουρνάρας έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση το να συνεχιστεί «η καλή σχέση» με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. 

Τέλος, αναφορικά με το επαγγελματικό του μέλλον, διέψευσε τα σενάρια περί μετακόμισης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ αποσαφήνισε ότι δεν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας του στην κεντρική τράπεζα, η οποία λήγει σε οκτώ μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις λίγες μέρες πριν, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής, φέρεται να δήλωσε ότι είχε συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «η κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί “σκευωρίας” στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».