Η Chloe Kritharas κατέγραψε στο φακό τις κινήσεις των αστυνομικών αρχών που παρελάμβουν με τα γκλομπ στα στενά των Εξαρχείων σαν άλλοι κατακτηκές. Από τις εικόνες είναι εμφανής ο ενισχυμένος αριθμός τους καθώς και η άσκοπη επίταξη τόσης κατασταλτικής δύναμης. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου οι δρόμοι είναι γεμάτοι από διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ. 

Η εικόνα είναι γελοία και τρομοκρατική ταυτόχρονα. Οι αστυνομικές αρχές δημιουργούν αλυσίδες για να περάσουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις και εκείνες με τη σειρά τους κατακλύζουν τα Εξάρχεια. Κόσμος που βρισκόταν εκεί υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ γελούσαν μεταξύ τους μη πιστεύοντας ούτε οι ίδιοι πόσοι πολλοί αλλά και πόσο αχρείαστοι είναι.

Οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονται στους δρόμους τους φωνάζουν να εγκαταλείψουν τη γειτονιά τους. Οι αστυνομικοί όμως έχουν άλλη άποψη. Προχωρούν σε τραμπουκισμούς προς καταστηματάρχες λέγοντας τους να βγουν από τα μαγαζιά τους αφού εκείνοι δεν μπορούν να εισέλθουν σ’ αυτά. Εκτός κι αν έχεις περίπτερο, εκεί η πρόσβαση είναι άμεση, δε χρειάζεται να παρακαλέσεις κανένα να βγει έξω.

Στο βίντεο υπάρχει σκηνή όπου αστυνομικοί δεν καταδέχονται να δώσουν το απαραίτητο αντίτιμο συναλλαγής για τα πράγματα που αποφασίζουν να πάρουν από το περίπτερο. Ο ιδιοκτήτης αρχίζει να φωνάζει πως τον κλέβουν και να ζητάει τα χρήματα του. Αλλά αν σε κλέβει η ίδια η αστυνομία τότε τι περιμένεις; Ξύλο και βρισιές είναι η απάντηση που δίνεται από τα όργανα της τάξης.

Πάτε καλά; τους φωνάζει.

Όχι δεν πάνε καλά. Τίποτα δεν πάει καλά όσον αφορά την αστυνομική βία στη χώρα μας. Αλλά σιγά σιγά όλα καταγράφονται και δε θα περιμένουμε τις έρευνες που έχει αποφασίσει για ακόμα μια φορά η ΕΛ.ΑΣ.