Ο ευρωβουλευτής Ι. Λαγός, μίλησε στο Newsbeast.gr και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Χρυσή Αυγή. Η αποχώρησή του έρχεται έξι μόλις ημέρες μετά από την καταβαράθρωση του νεοναζιστικού μορφώματος στις εθνικές εκλογές με την μη είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως δηλώνει αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί καθώς η Χρυσή Αυγή κάνει «λάθος κινήσεις» και αποκάλυψε ότι ετοιμάζει νέα πολιτική κίνηση στην οποία πρόκειται να τον ακολουθήσουν και άλλα πρώην στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης αναφέροντας ενδεικτικά τους,  Π. Ηλιόπουλο, ο Γ. Γερμενή, ο Ν. Κούζηλο αλλά και ο Γ. Ζωγράφο, συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη της Χ.Α.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής, που με μια οργισμένη απάντηση καταγγέλλει την ανεξαρτητοποίηση του Λαγού. Το μένος του νεοναζιστικού μορφώματος φαίνεται και από τον τίτλο της ανακοίνωσης ο οποίος είναι «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον Αγώνα με όσους παραμένουν Πιστοί και δεν προδίδουν τα Ιδανικά της». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής η Χρυσή Αυγή καλεί τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα στο κόμμα, καθώς εκλέχθηκε από χρυσαυγίτες και χρυσαυγίτισσες.

Να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε άλλη μια αποχώρηση από το νεοναζιστικό μόρφωμα. Αυτή ήταν του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας, Βογιατζή, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Στην ανακοίνωση, όπως αυτή έχει δημοσιευτέι στο παρατηρητήριο για την Δίκη της Χρυσής Αυγής, Jail Golden Dawn,κάνει λόγο για «συμμορία που σπάει κεφάλια». Να σημειωθεί ότι είναι μάρτυρας υπεράσπισης στην Δίκη της Χρυσής Αυγής

Ακολουθούν η δήλωση του Ι. Λαγού και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Δηλώσεις Ι.Λαγού 

«Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν, ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή. Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω -γιατί είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω- τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δε θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση. Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα τα οποία θα είναι μαζί: ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζηλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η κ. Σωτηρία Βλάχου, η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυσταλλίδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής

Η Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού.

Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Όλοι γνωρίζουν ότι εκλέχτηκε με ψήφους Χρυσαυγιτών και με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε «Χρυσή Αυγή» και που ο ίδιος δήλωνε παντού ότι είναι «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες».

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της.