Ο Π.Σκουρλέτης, κατά την επίσκεψη του στην Αλόννησο και στη Σκόπελο, έκανε λογο για πρωτόγνωρη κακοκαιρία και εκτίμησε πως «εκείνο που επιχειρήσαμε και ότι πετύχαμε ως Πολιτεία είναι να υπάρξει ένας καλός συντονισμός και να αξιοποιήσουμε όσα μέσα διαθέτουμε». Παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτουμε όσα θα έπρεπε, όμως σημείωσε πως σημασία έχει να αξιοποιούμε αυτά κάθε φορά που διαθέτουμε.
 
«Είναι μια καινούργια εμπειρία, μαθαίνουμε από αυτή και την επόμενη φορά θα είμαστε νομίζω καλύτεροι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και όλα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών «για το σημαντικό αγώνα που έδωσαν αντιμέτωποι με αυτές τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες».

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μια κακοκαιρία που για το νησί δεν υπάρχει στο θυμικό των ανθρώπων και υπογράμμιση την ανάγκη να δούμε τι μάθαμε από αυτό έτσι ώστε να ξανασχεδιάσουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια παρόμοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με καλύτερο τρόπο.

Όπως είπε, πάντα τα μέσα δεν θα είναι αρκετά, θα υπολείπονται των δυνατοτήτων, ωστόσο ένας καλός συντονισμός και καλή αξιοποίηση θα επιτρέψει να έχουμε μια καλύτερη αποτελεσματικότητα.