Την ανάγκη να γίνουν «τάχιστα» βελτιώσεις στη φορολογία επαγγελματικών κατηγοριών σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, στο συγκεκριμένο θέμα «έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο ούτως ή άλλως, αν δεν το έχουμε ξεπεράσει». «Αυτό φαίνεται κι από τα σημάδια της κόπωσης που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Κυρίως αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικροεπιχειρηματίες κι εκεί πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις, διότι θα έχουμε αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα» τόνισε σε συνέντευξή του στον Real fm.
 
Ο Π. Σκουρλέτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, καθώς παρατήρησε ότι «ύστερα από πάρα πολλά χρόνια είναι ορατή η ανάπτυξη και πολύ περισσότερο μία ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση της οικονομίας για το υπόλοιπο του έτους και για του χρόνου και παρά τα αντιφατικά μηνύματα που θα υπάρχουν ούτως ή άλλως».
 
Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να διακατέχεται από έναν σκεπτικισμό για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα», καθώς «δεν πιστεύει στον ιδεολογικοπολιτικό πυρήνα του». «Εμείς δεν έχουμε διεκδικήσει την πατρότητα του προγράμματος, παρά τις πιέσεις και από υψηλόβαθμα ευρωπαϊκά στελέχη, τα οποία κάθε φορά προσπαθούν να μας πουν ότι εν πάση περιπτώσει υιοθετήστε αυτό το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

ΥΠΕΣ: Δημόσια αρχεία οι υποκλοπές των κυβερνοεπιθέσεων

   
«Τα αρχεία τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανιζόμενα ως προϊόν υποκλοπής, είναι δημόσια αρχεία, αναρτημένα στις διάφορες ιστοσελίδες του υπουργείου», διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την υπόθεση κυβερνοεπιθέσεων των τελευταίων ημερών, στην ιστοσελίδα του, από τους Anonymous Greece.