Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ένας νεαρός 30 ετών, έχασε τη ζωή του στοΞυλόκαστρο παρασυρόμενος από υπερχειλισμένο ρέμα.

Στα Τρίκαλα

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.

Στη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολίτες όπου απαιτήθηκε.

Επίσης, σύμφωνα με την τροχαία, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στην Κοζάνη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων ημερών με τη συνεχή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας οδού να μην μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα.

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες που από χθες κάνουν άντληση υδάτων.

Με ευθύνη της Τροχαίας Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία και σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων, διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Επίσης με ανακοίνωση της η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καταστροφής του οδοστρώματος στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Αιανή – Καισαρειά και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Αιανής – Ρυμνίου.

Προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην ορεινή κοινότητα Γαλατινής στην Κοζάνη από την χθεσινοβραδινή βροχόπτωση με πλημμυρισμένα υπόγεια όπου η πυροσβεστική κάνει άντληση των υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.