Όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα» επικαλούμενα τις δηλώσεις δύο ευρωβουλευτών, η αποδοχή της αναφοράς της ΟΣΥΠΑ «δεν είναι κάτι τυπικό, αλλά κάτι ουσιαστικό» και σημαίνει ότι η Επιτροπή έχει «ενδείξεις για προβλήματα» και ζητεί περαιτέρω διερεύνηση. 

«Το σύνηθες είναι ότι καλούν εκπροσώπους της αναφοράς και γίνεται συζήτηση. Υπάρχουν περιπτώσεις που το ελέγχουν ένα βήμα παραπέρα και στην περίπτωση στην οποία αναφέρεστε αυτό συμβαίνει» τόνισε το μέλος της Επιτροπής, ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κάτι τυπικό, αλλά κάτι σημαντικό. Η περαιτέρω διερεύνηση σημαίνει ότι υπάρχει κάτι».

Από την πλευρά της η ανεξάρτητη Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα τονίζει ότι η απόφαση δεν σταματά την ιδιωτικοποίηση, αλλά «έχει μεγάλη σημασία η απόφαση της επιτροπής αναφορών γιατί σηματοδοτεί τη σοβαρότητα με την οποία βλέπει την προσφυγή της ΟΣΥΠΑ. Η εξέταση σε βάθος δεν δημιουργεί καμία βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αντίθετα, δημιουργεί έντονες αμφιβολίες. Ας σημειωθεί ότι σπάνια μπαίνει η Επιτροπή σε αυτή τη διαδικασία αν δεν έχει ενδείξεις ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα, ή κάτι χρίζει περαιτέρω διερεύνησης». Η Επιτροπή έχει παρέμβει αντίστοιχα τόσο στο ζήτημα του Ελληνικού, όσο και στις Σκουριές

Πηγή: Χανιωτικα Νέα