Οι θεσμοί θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να αποτελέσει η Ελλάδα το κακό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, τονίζει η Σοφία Σακοράφα στην τηλεόραση του TPP αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Η λύση πρέπει να είναι πολιτική» εκτίμησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί στην Ευρώπη να υπάρχουν χώρες δύο και τριών ταχυτήτων.

Καλά έκανε η Ευρώπη που δεν δέχτηκε την πρόταση Βαρουφάκη

Ωστόσο σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εταίροι θα έπρεπε να έχουν μια πιο σκληρή πρόταση απέναντί τους και όχι την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, αν και «άσχετα με τις απόψεις του», τόνισε ότι «μοιάζει να ήταν ο μόνος ενήλικος στο αποψινό Eurogroup».

Μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη, η Σοφία Σακοράφα εμφανίστηκε ξαφνιασμένη και εξοργισμένη: «Πρέπει να σας πω ότι έχω ξαφνιαστεί και επειδή ξέρω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα πράγματα είναι πάρα πολύ κρίσιμα και πολύ δύσκολο για όλους μας και εμείς ζούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτό που συμβαίνει εδώ, αλλά θα μου επιτρέψετε ότι για αυτή η πρόταση που άκουσα σήμερα βρίσκω πάρα πολύ λογικό το ότι δεν την δέχτηκαν οι εταίροι μας ακριβώς γιατί πιστεύω ότι και εκείνοι πιστεύανε ότι θα έπρεπε να έχουν απέναντί τους μια πιο σκληρή πρόταση και όχι αυτή που άκουσα τώρα για τον κύριο Βαρουφάκη την οποία θεωρεί πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό.

Εμάς δεν μας ψήφισε ο ελληνικός λαός για αυτό. Μας ψήφισε γιατί είχαμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη, είπαμε πράγματα, καταλαβαίνουμε την δυσκολία και ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά με συγχωρείται πάρα πολύ αυτό που άκουσα εγώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εγώ θα μπορούσα προσωπικά ένα βήμα πίσω».

Το χρέος είναι ένας τρόπος για να δεσμεύουν, να πιέζουν τους λαούς και να παίρνουν ό,τι θέλουν από τους λαούς, είπε η κ. Σακοράφα, ενώ για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας τόνισε ότι το χρονικό διάστημα ήταν παρα πολύ μικρό για αποτελέσματα.

Eργαλείο για την διαπραγμάτευση χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος, το πόρισμα των οποίων θα βγει σε περίπου ένα χρόνο, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στη Βουλή.

 

Για την έκθεση της ΤτΕ

Αιχμές εναντίον του Γ. Στουρνάρα άφησε η Σ. Σακοράφα όσον αφορά την κίνηση των λογαριασμών. «Πως έρχονταν τα λεφτά, πως τα διακινούσαν και προς ποιες κατευθύνσεις», σημείωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που είδε το φως παραμονή του κρίσιμου Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις έρχεσαι στην επιτροπή και λες αυτά που ξέρεις», συμπλήρωσε.


 


Για το PSI


Σχετικά με τις δηλώσεις Ρωμανιά, ότι με το PSI ανετράπη οριστικά η μελλοντική οικονομική ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος, εξήγησε ότι «αυτό που είπε ο κ. Ρωμανιάς είναι ότι η ΤτΕ χωρίς να ρωτήσει πήρε τα αποθεματικά των ταμίων, τα έκανε ομόλογα που μπήκαν στη διαδικασία του PSI.»

 

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προδόθηκε


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε εξαρχής να εφαρμόσει κάποια πράγματα που είχε πει» εκτίμησε η Σ. Σακοράφα, γιατί «απέναντί μας έχουμε ύαινες που θέλουν να πιουν το αίμα του ελληνικού λαού».

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ : «Το ΠΑΣΟΚ έχασε τον προσανατολισμό του. Έφυγα γιατί αρνήθηκα να μπει η χώρα σε αυτή την περιπέτεια», ενώ τόνισε για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ότι προδόθηκε.

 

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου


Η Σ. Σακοράφα σημείωσε στην τηλεόραση του TPP ότι σέβεται  πολύ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς «είναι οργανωτική, πολύ μελετηρή και έχει στόχο», ενώ την εκθείασε για την τόλμη της στη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.


Ολόκληρη η Συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφα