Υπόμνημα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση του  Ελληνικού και τον όμιλο Λάτση κατέθεσε εχθές, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΡ.

Η Σοφία Σακοράφα, η οποία και στο παρελθόν έχει ξανά καταγγείλει τη διαπλοκή, είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό αναφορά στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την πώληση του Ελληνικού, με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση για τυχόν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος και τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων.

Πριν από ένα μήνα  κλήθηκε να καταθέσει περαιτέρω σχετικά με την αναφορά αυτή κι εκεί υποστήριξε ότι η υπόθεση της πώλησης του Ελληνικού σε τόσο χαμηλό τίμημα, δεν είναι  ένα μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός, αλλά πρόκειται για μια διαχρονική κατάσταση, μεθοδευμένη και σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες.  Ανέφερε την υπόθεση του Mall -για το οποίο η ίδια είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να ξεσκεπαστεί , τα ΕΛΠΕ αλλά και τη Eurobank. Επεσήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν καταγγελίες και από ανθρώπους που διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Μετά από αυτά ο εισαγγελέας της ζήτησε να καταθέσει υπόμνημα σχετικά όσα γνωρίζει για τις υποθέσεις αυτές, το οποίο και κατέθεσε εχθές το μεσημέρι.

Σε αυτό αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΤΡΡ,  ότι σκοπός του υπομνήματος είναι  να αναδείξει  «την εμπλοκή του Ομίλου και της οικογένειας Λάτση σε σειρά σημαντικών οικονομικών θεμάτων της χώρας, κατά τη διευθέτηση των οποίων η εκάστοτε πολιτική εξουσία διαχρονικά μέχρι σήμερα έχει επιδείξει εμφανή διακριτική μεταχείριση με ενδεχόμενη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών».   Για τους λόγους αυτούς ζητά να διερευνηθούν οι  καταγγελίες της  και να αναζητηθούν  τυχόν ποινικές ευθύνες του κάθε εμπλεκόμενου.