«Θα πρέπει να υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας  στην πόλη Άχρενσμπουργκ κοντά στο Αμβούργο.

Ο ίδιος επανέλαβε, ωστόσο, για ακόμη μία φορά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Οι Έλληνες δεν έχουν ανέβει ακόμα το βουνό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ο Γερμανός αξιωματούχος έχει αναφέρει ξανά πως οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς τη χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του 2014, ποτέ όμως δεν υπήρξε τόσο κατηγορηματικός στην ανάγκη επιπλέον βοήθειας, αναφέρει το Reuters.

Νέο «όχι» της Μέρκελ για το κούρεμα

Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε εκ νέου ότι «δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν από έναν χρόνο».

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».