Στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο KONTRA CHANNEL δημοσιεύτηκε βίντεο – ντοκουμέντο από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης το οποίο δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για την δράση της αστυνομίας. Το βίντεο επεξεργάστηκε η ερευνητική ομάδα Disinfaux Collective, και σε αυτό φαίνεται αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να πετάει μολότοφ προς διαδηλωτές την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Ο κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στη διαδήλωση και τράβηξε το επίμαχο βίντεο μίλησε στην Αναστασία Γιάμαλη περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα γεγονότα.

«Δεν έχω ξανά εισπνεύσει τόσο πολύ χημικό.. μου φάνηκε εξοργιστικό που στη Νέα Σμύρνη σε μια τόσο φιλήσυχη περιοχή, να εμφανίζονται ομάδες ΔΙΑΣ, ΜΑΤ με όρεξη για αίμα! Αν μπορούσαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, αυτό ήταν το συναίσθημα που έπαιρνα! Για κακή τύχη αυτού που πέταξε την μολότοφ, τράβηξα το βίντεο με υψηλή ανάλυση».

Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΣΑ Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας πως ο κος Χρυσοχοϊδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος για τη θέση που έχει και πως η ομάδα ΔΡΑΣΗ πρέπει να διαλυθεί όπως είχε διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ

«Είναι μια ομάδα τρομοκρατίας, μια ομάδα ανασφάλειας» σημείωσε.

«Είτε είναι ξεκάθαρο πως αυτή η μολότοφ έχει φύγει από χέρι αστυνομικού, είτε είναι ξεκάθαρο από χέρια ανθρώπου που μπορεί να μην φοράει στολή αλλά ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και άρα υπάρχει απόλυτα ευθύνη στους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η Κυβέρνηση οφείλει πολύ γρήγορα να απαντήσει, δεν υπάρχει καλό σενάριο!»