X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο της σπουδαίας δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα

Την τελευταία της πνοή άφησε η δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Χαρά Τζαναβάρα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές αίτιο θανάτου, αλλά με πλήθος ερωτημάτων να σκιάζουν την απώλειά της. Σοβαρότατη καταγγελία του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, περιγράφει την εκκωφαντική απουσία του κρατικού μηχανισμού από την ασθένειά της, ενώ η εφημερίδα τονίζει πως τα αίτια του θανάτου της αναζητούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο.


Για την απώλεια της σπουδαίας δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών, Χαράς Τζαναβάρα, ενημέρωσε με κείμενό της η Άντα Ψαρρά, σημειώνοντας πως «Έφυγε μέσα στην τρομακτική σιωπή αυτής της τραγικής συγκυρίας».

Στον αποχαιρετισμό στη συνάδελφο που αποτελούσε από τα ιδρυτικά μέλη της εφημερίδας, αλλά και προηγουμένως στης Ελευθεροτυπίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως «ακόμα δεν ξέρουμε ποιο πρόβλημα υγείας ήταν εκείνο που καθόρισε το τέλος», ενώ η ανάρτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη λίγη ώρα μετά από τη δημοσίευση του κειμένου, γεννώνται πλήθος σοβαρών ερωτημάτων, τόσο για τις συνθήκες θανάτου της Χαράς Τζαναβάρα, όσο και για την διαχείριση που κάνει ο κρατικός μηχανισμός με όσους δηλώνουν πιθανά κρούσματα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής απευθύνει το ερώτημα «αποκρύπτουν θανάτους από κορονοϊό;», περιγράφοντας το χρονικό των τελευταίων ημερών της συναδέλφου, πριν εκείνη καταλήξει. Όπως αναφέρει ο Κρ. Αρσένης στη σοβαρότατη καταγγελία του:

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν…

Gepostet von Kriton Arsenis am Sonntag, 22. März 2020

Τα ερωτήματα βαραίνουν μετά και το αποχαιρετιστήριο κείμενο των συναδέλφων της το πρωί της Δευτέρας, όπου μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζεται κατά απόλυτο τρόπο πως «οι λόγοι για τους οποίους έφυγε η Χαρά αναζητούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Εφ.Συν. και την οικογένεια της, θα προσδιοριστούν και θα γίνουν γνωστοί», καλώντας παράλληλα να διενεργηθεί νεκροψία όπως ο νόμος ορίζει.

Τα ερωτήματα που γεννώνται από τα παραπάνω είναι πολλά, καθώς όπως αναφέρει ο βουλευτής, η δημοσιογράφος φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένως να ζητήσει τη συμβολή του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της ασθενείας της, συναντώντας τις συνεχείς καθησυχαστικές αρνήσεις των υπευθύνων. Ο θάνατός της εκτός συστήματος υγείας απαιτεί απαντήσεις για το τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, αλλά και για τις διαδικασίες που συναντά πλήθος συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάλογη θέση με αυτή που βρέθηκε η Χαρά Τζαναβάρα.

Η οικογένεια του TPP εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Χαράς Τζαναβάρα και στους συναδέλφους της στην Εφημερίδα των Συντακτών, και αυτονόητα ενώνει τη φωνή της με όσους απευθύνουν τα σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια θανάτου της, μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις