Σύμφωνα με τον οίκο, υπάρχει μια στις τρεις πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη τους επόμενους μήνες, μετά τις εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου. Αυτό μπορεί να συμβεί με την απόρριψη από την  χώρα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από την τρόικα , το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της οικονομικής στήριξης. 
 
Μια τέτοια έκβαση, σύμφωνα με την έκθεση θα έβλαπτε σοβαρά την οικονομία της Ελλάδας, καθώς και την δημοσιονομική της θέση μεσοπρόθεσμα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα χρεοκοπία.
 
Όπως αναφέρει η έκθεση του οίκου, ο πιθανός αντίκτυπος σε άλλες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης θα ήταν ασαφής. «Πιστεύουμε ότι θα ήταν απίθανο να ακολουθήσουν την έξοδο της Ελλάδας και άλλες χώρες και ότι, εν τω μεταξύ οι ευρωπαίοι εταίροι θα έχουν παράσχει την απαραίτητη στήριξη σε αυτές για να αποθαρρύνουν ανάλογες αποχωρήσεις. 
 
Επιπλέον επισημαίνει ότι, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να αποδείξουν ότι, η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση.  Ο οίκος μάλιστα θα περιμένει αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης και επιείκεια απέναντι στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.  
 
Κατά συνέπεια ο οίκος δεν θεωρεί ότι, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε αρνητικές συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας. Για αυτούς τους λόγους, η βασική εκτίμηση του οίκου είναι ότι, μια ελληνική έξοδος δεν θα προκαλούσε την υποβάθμιση των αξιολογήσεων σε άλλες χώρες.
 
Παράλληλα επισημαίνεται ότι, πολλά θα εξαρτηθούν από την απάντηση που θα δώσουν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. O οίκος εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενίσχυε την αποφασιστικότητα των υπολοίπων χωρών που λαμβάνουν εξωτερική ενίσχυση για να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους και να αποφύγουν τις οικονομικές συνέπειες μιας ανάλογης κίνησης. Και θεωρεί πιθανό η ΕΚΤ να δώσει μια ισχυρή απάντηση στο εδεχόμενο αύξησης του κόστους δανεισμού.
 
Ωστόσο, εκτιμά ότι, η απάντηση των κρατών μελών της ευρωζώνης είναι λιγότερο προβλέψιμη. Χωρίς έναν ευέλικτο και κατάλληλου μεγέθους μηχανισμό, η πιθανότητα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εγγύς μέλλον είναι αμφίβολή, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
 
Σύμφωνα με τον οίκο, παρά το γεγονός ότι η απρόθυμη απάντηση από μεριάς κρατών μελών δεν αποτελεί το βασικό σενάριο των εκτιμήσεών του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περεταίρω αναδιαρθρώσεις στις χώρες και στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων τους.