Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη, το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και των 2.500 γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο, τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για «άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων» έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, που το πρωί της ίδιας ημέρας δήλωνε σε συνέντευξή της στο OPEN πως θα καθυστερήσουν και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρότι προ δύο εβδομάδων διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους του ΑΣΕΠ περί του αντιθέτου.

«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς» δήλωσε σχετικά η Ν. Κεραμέως, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον συνάδελφό της.