«Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός: στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του» προσθέτει.
 
«Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη -και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο» σημειώνει το Μαξίμου και καταλήγει:
 
«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».
 

Να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση, λέει ο Μητσοτάκης

 
Η ΝΔ δημιουργεί τις προυποθέσεις για μια συμφωνία αλήθειας όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ενώ παράλληλα ζητεί να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία, ενώ σημειώνει πως όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε.
 
«Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και γι' αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», σημείωσε στη συνέχεια, ενώ για τη διαπραγμάτευση επισημαίνει ότι ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του περασμένου έτους.
 
«Δεν ξέρω πού στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά, ο λογαριασμός μεγαλώνει» αναφέρει και προσθέτει πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».
 
Για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την «ανυπαρξία του ελληνικού κράτους». «Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», αναφέρει.
 
«Απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία», τονίζει, αναφερόμενος στο μήνυμα που θέλει να στείλει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες.