Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «τα διόδια στο οδικό δίκτυο», ο Χ. Σπίρτζης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να καταδικαστούν οι πολίτες που διώκονται λόγω της άρνησης τους να πληρώσουν τα διόδια.

Οι συλλογικότητες από κατοίκους του Αγ. Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά, με τον υπουργό να αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018».

«Να μην σπάσει η συμφωνία με εργολάβους»

Όπως υποστήριξε, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στις συζητήσεις με εργολάβους και κατασκευαστές και πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην «σπάσει» η συμφωνία και αναγκαστεί να τους επιστρέψει 8,5 δισ

«Θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τις συμβάσεις ως εύκολη λύση, πλην όμως θα έπρεπε να επιστρέψουμε την κοινοτική χρηματοδότηση και αποζημιώσεις ύψους 8.5 δισ. Αυτός ο κίνδυνος έπρεπε κατά προτεραιότητα να αποσοβηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι 5 αυτοκινητόδρομοι, οπότε και θα ακολουθήσει και η διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων».