Ο υπουργός, μιλώντας στο Κόκκινο, υπογράμμισε ότι με την επανέναρξη αυτών των μεγάλων έργων, θα έχουμε μία ανάσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, και προανήγγειλε πως από τον Φεβρουάριο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για δύο από τις πέντε παραχωρήσεις αυτοκινητόδρομων, του Μορέας και του Πάτρα – Πύργος.
 
Ως προς το ζήτημα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε πως ο νόμος ήδη εφαρμόζεται, και πως γίνεται μια προσπάθεια να ιδρυθεί η ΕΡΤ ΝΕΤ και να εκπέμπει πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο.
 
Ο υπουργός Υποδομών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να επισκεφθεί το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, αλλά και το αεροδρόμιο, ενώ θα συναντηθεί με φορείς της πόλης. Το απόγευμα πρόκειται να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία του μετρό και την επανεκκίνηση του έργου. 
«Προβλέπουμε την άμεση έναρξη των εργασιών στο βασικό έργο, στην κύρια γραμμή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016 και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου την πλήρη επανεκκίνηση του έργου», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
 
Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017, ενώ το έργο θα παραδοθεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.