Οι προφυλακισθέντες, που δια των συνηγόρων τους προσέφυγαν κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης επικαλούμενοι δικονομικές παρατυπίες, κρατούνταν, ανά δύο, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και στα Αστυνομικά Τμήματα Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας.

Παράλληλα, σήμερα, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη απολογία του 9ου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Νιγρίτας, καθώς ο δεσμοφύλακας φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κατά την άφιξη του 42χρονου Αλβανού είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του και δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών.

Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή ανέβαλε την απολογία του συγκεκριμένου φύλακα έως ότου προσκομιστούν από το σωφρονιστικό κατάστημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών

Όπως αναφέρεται στο 13σέλιδο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης «οι αιτιογόνες συνιστώσες του θανάτου του Ιλί Καρέλι είναι:
  • α) το σύνολο των περιγραφόμενων κακώσεων (εκχυμώσεις και κάταγμα στέρνου) και
  • β) το διαγνωσθέν ιστοπαθολογικά παθολογικό υπόστρωμα της καρδίας (συμφυτική περικαρδίτιδα, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και στεφανιαία νόσος)».
Σύμφωνα με το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων τα τραύματα που έφερε στην παλάμη του οφείλονταν «σε πρόσφατη αιμορραγία επί εδάφους παλαιότερης βλάβης, και της φλεγμονής που δημιουργήθηκε περίπου 3-4 ημερών πριν τον θάνατό του».

Τέλος, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών για λήψη φαρμάκων ή χημικών ουσιών.

(Πηγή: ΕφΣυν)