Με εξώδικο απαντάει ο Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, στο αντίστοιχο εξώδικο που του είχε στείλει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς. Το εξώδικο το Σ. Παππά, αφορούσε τις δηλώσεις του υφυπουργού στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», σχετικά με την κακοδιαχείριση της εταιρείας αλλά και σύμφωνα με ισχυρισμούς του, τα ελλείμματα και την διαφθορά που επικρατεί στον οργανισμό. Ο Θ.Καράογλου απάντησε με τον ίδιο τρόπο στέλνοντας και αυτός εξώδικο στο οποίο αποσαφηνίζει ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύει δεν έχουν ως στόχο προσωπικά τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ και κάνει λόγο για παραποίηση όσων είπε εκ μέρους του προέδρου, με σκοπό τη «δημιουργία εντυπώσεων».

Πιο συγκεκριμένα στο εξώδικο που απέστειλε ο Σ. Παππάς στον Θεόδωρο Καράογλου, επισημαίνει ότι ο υφυπουργός έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει μια διοίκηση «προβληματική», ωστόσο δεν μπορεί να προσβάλλει και να ψεύδεται καθώς δεν προσκομίζει κανένα σχετικό αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει τα όσα καταγγέλλει.

Ο υφυπουργός στο δικό του εξώδικο αναφέρει πως «αρνούμαι το σύνολο των αποδιδόμενων σε εμένα αιτιάσεων» και χαρακτηρίζει αβάσιμα τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Επιπλέον καταγγέλλει τον Σ. Παππά υπογραμμίζοντας ότι «παραποιείτε και παραγνωρίζετε το περιεχόμενο των δηλώσεών μου, τις οποίες σκόπιμα και προς δημιουργία εντυπώσεων εσφαλμένα μου αποδίδετε. Οι κρίσεις μου περί του κράτους-επιχειρηματία αναφέρονται στον σχολιασμό της τρέχουσας δυσμενούς και αφόρητης για τους συμπολίτες μας κατάστασης του ΟΑΣΘ, που καθημερινά απασχολεί την κοινή γνώμη». Ωστόσο στο τέλος του εξωδίκου διασαφηνίζει ότι οι κατηγορίες τις οποίες απευθύνει στον ΟΑΣΘ δεν βάζουν στο στόχαστρο τον πρόεδρο του οργανισμού αλλά αποτελούν διαπιστώσεις «κοινής πείρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών»,το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ και φαίνεται ο πρόεδρος του οργανισμού να ετοιμάζει μήνυση κατά του υφυπουργού.

Να σημειωθεί ότι η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας με τον ΟΑΣΘ πάει μήνες πίσω όταν η Μαρία Σπυράκη τον Μάρτιο του 2019, είχε απευθύνει ερώτηση προς την Κομισιόν αναφορικά με «προσλήψεις με μειωμένο έλεγχο του ΑΣΕΠ σε μία υπό εκκαθάριση και μετασχηματισμό εταιρία μεταφορών». Ο ΟΑΣΘ τότε, είχε απαντήσει με ανακοίνωση που υποστήριζε ότι «οι προσλήψεις που αναμένεται να προκηρυχθούν θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια και με διαδικασίες ΑΣΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις διατάξεις του νόμου 4599/2019 που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Ωστόσο η ανακοίνωση συνέχιζε αποκαλύπτοντας τις «εξυπηρετήσεις» που ζητούσαν επί χρόνια στελέχη της ΝΔ, για διορισμό πιθανώς ψηφοφόρων τους. Μάλιστα σε κάποιες από τις επιστολές που απευθύνονταν στην τότε διοίκηση του ΟΑΣΘ, αναγραφόταν «να μεριμνήσει για τη διεκπεραίωση του αιτήματος».