X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στα ευρωδικαστήρια οι χανιώτες για το αεροδρόμιο της Fraport

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να προσφύγει η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων για τη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική Fraport, ενώ θα καταθέσει καταγγελίες σε δύο Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ανταγωνισμού και των Εσωτερικών Αγορών.
|

Με την επιχειρηματολογία να επικεντρώνεται στα ζητήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της μονοπωλιακής πρακτικής σε διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, των αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων καθώς του ελέγχου της Σύμβασης Παραχώρησης, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου των Χανίων αναμένεται να φτάσει στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να κηρυχθεί έκπτωτη η διαδικασία και να ακυρωθεί η σύμβαση «αποζημιώσεων» που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζου.
 
Σημειώνεται, σύμφωνα με τον κρητικό ιστότοπο flashnews.gr, πως τη χρηματοδότηση της ενέργειας της Πρωτοβουλίας αναμένεται να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ την Παρασκευή, μέλη της συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, ενημερώνοντας τον για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν, καλώντας την περιφέρεια να σταθεί στο πλευρό τους.
 
Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και μέλος της, Αντώνης Σκαμνάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων άφησε αιχμές για τη στάση της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Χανίων, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί η Ένωση και οι μεγαλοξενοδόχοι να μιλούν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και να τη δεσμεύουν, διότι τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της κοινωνίας.
 
«Έχει φανεί ο αντιαναπτυξιακός χαρακτήρας της Fraport που δεν είναι επενδυτής από τη στιγμή που δεν έφερε ούτε ένα ευρώ για να επενδύσει στην χώρα αντιθέτως δανείστηκε από τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, περιμένει το πακέτο Γιουνκέρ για να προχωρήσει σε κάποιες επενδύσεις που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς, τις λεγόμενες μακέτες της Fraport. Άρα εμείς θεωρούμε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στην τοπική ανάπτυξη γι' αυτό είμαστε ενάντια σε αυτή την εταιρεία. Επιπλέον θεωρούμε ότι η “αποικιακή” σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τη Fraport είναι ζημιογόνα» συμπλήρωσε ο Αντ. Σκαμνάκης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω Πρωτοβουλία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες πανελλαδικά, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα είναι οι μόνοι που θα βρεθούν στις Βρυξέλλες.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις