Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι η διαδικασία για την ανάθεση του έργου του γκρεμίσματος αυθαιρέτων θα κρατήσει περίπου 20 μέρες και στα μέσα Σεπτεμβρίου και αρχίσουν τα πρώτα γκρεμίσματα κτισμάτων, επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες ανήκουν στους 210 που έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση.

Ανέφερε ότι έχουν τελεσιδικήσει 3.200 περιπτώσεις και στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με γρήγορους  ρυθμούς το γκρέμισμα. «Ξεκίνησε η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία με απευθείας ανάθεση, συλλογικού κόστους 135.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί διεθνής διαγωνισμός. Οι πρώτες κατεδαφίσεις θα γίνουν στην παραλιακή Αθήνας-Σουνίου. Πρόκειται για παλιές αυθαιρεσίες που τελεσιδίκησαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 αλλά και για νεότερα κτίσματα. Έχει γίνει αυστηρή επιλογή στα πρώτα 20 που θα κατεδαφιστούν».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μέτωπο κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, δάση και ρέματα», προσθέτοντας ότι εκεί θα δοθεί κυρίως βάρος από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη έχουν διπλασιαστεί οι πόροι τους πράσινους ταμείου και δίνεται μεγάλη σημασία στην περιβαλλοντική προστασία. «Διπλασιάσαμε τους πόρους στο πράσινο ταμείο από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο, για να προχωρήσουμε γρήγορα. Ισχυρό άλλοθι μέχρι τώρα ήταν οι περιορισμοί στους πόρους. Σε έναν χρόνο θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βασικός στόχος μας είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις ακτές και η υψηλή περιβαλλοντική προστασία. Μέχρι τώρα δεν ήταν αυτεπάγγελτη διαδικασία για τα αυθαίρετα, έπρεπε να υπάρχει καταγγελία».