Για να μην υπάρξουν εξωτερικές παρεμβάσεις, οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι στις 3:00 το βράδυ ήταν η κατάλληλη ώρα ώστε οι πρόσφυγες να φορτωθούν σε οχήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο της πλατείας Συντάγματος. Αστυνομικές δυνάμεις έμειναν στο σημείο ως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η επιχείρηση σκούπα επεκτάθηκε και στους γύρω δρόμους.
 
Οι Σύροι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη, καθώς αναφέρεται ότι πρόθεση των αρχών είναι οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων. Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ανέλαβαν να καθαρίσουν το μέρος, που βρίσκονταν οι απεργοί πείνας, ώστε να μπορέσουν τώρα να γίνουν οι απαραίτητοι στολισμοί για να γιορτάσουμε τις “άγιες” μέρες των Χριστουγέννων.
 
Ανακοίνωση της κίνησης “Αλληλεγγύη στους σύρους πρόσφυγες” κάνει λόγο για “51 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο παιδιά και 6 γυναίκες” που “σπρώχθηκαν στις κλούβες γρήγορα – γρήγορα, κάποιοι αλυσοδεμένοι, άλλοι χωρίς παπούτσια γιατί δεν πρόλαβαν να τα φορέσουν”.
 
“Οδηγήθηκαν στο αλλοδαπών, μερικοί χωρίς τα χαρτιά τους, γιατί τα είχαν μέσα στις τσάντες τους και δεν τους άφησαν να τα πάρουν. Ενας χτυπήθηκε και έβγαλε αίμα από το στόμα” προστίθεται.
 
“Φτάσαμε εκεί, ειδοποιημένοι από μερικούς που γλίτωσαν το στοίβαγμα γιατί ήταν μερικά μέτρα παραπέρα και τους βρήκαμε κουρασμένους και φοβισμένους -πιο πολύ για τους συντρόφους τους παρά για το πού θα περάσουν το βράδυ. Ίσως ο πόλεμος στη Συρία να ήταν πιο τρομακτικός, ο φόβος της αστυνομίας όμως όχι: ''Police the same Syria – Greece'' είπε ο Αμπντουλχαμάν” προστίθεται.
 
“Στο κάτω μέρος, όλα τα δέντρα έλαμπαν πια μεγαλοπρεπώς πίσω από τα λευκά λαμπάκια τους. Καλά Χριστούγεννα Ελληνες. H πλατεία δεν έχει πια πρόσφυγες για να σας τα χαλάσουν…” καταλήγει η ανακοίνωση.