Όπως ανακοίνωσε ο γιος του, Έκτορας Κουφοντίνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναστέλει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες, αφού το ΣΤ” Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξενης Δημητρίου  η οποία  είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η κ.Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημητρης Κουφοντίνας, που στο παρελθόν έχει λάβει κανονικά άδειες, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαϊου και νοσηλεύεται προληπτικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο γιος του Δ. Κουφοντίνα: